top of page

Indtjening fra krypto slår alle rekorder ved handelsbørser

Opdateret: 4. jul. 2022

Indtjening fra krypto slår alle rekorder ved handelsbørser

Handelsbørserne der udbyder handel med kryptoaktiver har i deres kvartalsvise regnskaber slået alle rekorder. Dette ses bl.a. ved Coinbase, der har annonceret en omsætning på $2,23 mia. i andet kvartal, i deres blot anden kvartalsvise rapport som et børsnoteret selskab. Coinbase slog Wall Streets forventninger på næsten alle parametre. Herunder et kort resumé:


Omsætning: det forventede var $1,85 mia., mens den faktiske omsætning var $2,23 mia.

Adjusteret EBITDA: det forventede var $961,5 mio. mens den faktiske omsætning var $1,15 mia.

Verificerede brugere: Forventet var 63,1 mio. brugere, mens det faktiske tal var 68 mio.


Et andet eksempel er eToro, hvis handels kommisioner fra krypto er steget mere end 23 gange siden andet kvartal 2020, til imponerende $264 mio. Det var kun på $11,2 mio. i andet kvartal sidste år. Andelen som kommissioner fra krypto handel udgjorde ud af den samlede del stod for 73% i det forgangne kvartal, sammenlignet med 7% i samme periode sidste år.


Et tredje eksempel er Robinhood, hvor andelen af Robinhoods samlede omsætning der stammer fra krypto handel er steget til 41% i andet kvartal, oppe fra 17% i første kvartal. 60% af deres kunder handlede krypto i kvartalet, og omsætningen er steget til $233 mio. mod blot $5 mio. for et år siden.


MicroStrategy køber Bitcoin for 1,12 mia. kr.

MicroStrategy annoncerede den 24. august endnu et opkøb i Bitcoin, denne gang på $177 mio. (1,12 mia. kr.) til en gennemsnitlig pris på $45.294. Dette bringer virksomhedens totale Bitcoin beholdninger op på 108.992, hvilket ca. er 0,5% af al Bitcoin der pt. eksisterer.


Michael Saylor, der er MicroStrategys CEO og hovedaktionær, fortsætter altså med at satse på at Bitcoin stiger i pris, og at virksomhedens reserver er bedre allokeret i Bitcoin end i dollaren. De har investeret lige under $3 mia. (18,97 mia. kr.) i Bitcoin over det forgangne år, og det har i skrivende stund en værdi på $5,27 mia. (33,32 mia. kr.). Ikke et dårligt afkast for 12 måneders arbejde.


Hacker returnerer alle 3,856 mia. kr. fra hacker angreb

Et af de største krypto angreb ser ud til at bære blevet løst - af selvsamme person som skabte det. Poly Network, der er en decentraliseret finans (DeFi) platform, blev tidligere på måneden røvet for $610 mio. (3,856 mia. kr.) gennem en svaghed i deres kode. Konkret blev der stjålet $273 mio. i ether tokens, $253 mio. i BNB tokens og $85 mio. i USDC på Polygon netværket.


Poly Network meddelte den 23. august at hackeren nu har returneret samtlige tokens han havde stjålet, hvilket peger på at hackeren ikke var motiveret af penge for at gøre det, men snarere i at optimere sikkerheden på netværket. Et netværk han har skrevet han tror på, på lang sigt.


Visa køber digitalt kunstværk (NFT) for knap 1 mio. kr.

Visa er gået ind i NFT spekulation, da de har købt en ‘CryptoPunk’ Avatar for $150.000 (948.420 kr.).


NFT står for non-fungible token og betyder kort fortalt, at det er et unikt token, i modsætning til fx Bitcoin, hvor alle Bitcoin er de samme - der er ikke forskel på 1 Bitcoin. Man knytter altså et digitalt aktiv, fx et billede, en video eller lignende til det pågældende token, og man kan så via brugen af blockchain teknologi dokumentere, at man er ejer af det pågældende token. Det er altså en ny måde at se kunst på en digital måde på. NFT er blevet en kæmpe industri, med digitale kunstværker der sælges for store summer penge, og nu er Visa altså gået ind i markedet og har købt CryptoPunk 7610.


Cuy Sheffield, Visa’s head of crypto udtaler: “Vi tror NFT’er vil spille en vigtig rolle i fremtiden af detailhandel, sociale medier, underholdning og handel. For at hjælpe vores kunder og partnere i at deltage, så skal vi have førstehåndsviden om infrastrukturen og de krav det stiller, for at et globalt brand kan købe, opbevare og udnytte et NFT. Med vores CryptoPunk køb hopper vi ind med begge fødder først. Dette er blot begyndelsen af vores arbejde i dette område.


Der har generelt været et "digital kunst boom" i form af NFT'er de seneste måneder og specielt i august. Særligt disse "CryptoPunks", som er en samling af computer genererede og pixelerede portræt-billeder, har opnået markant succes samt en cult-følgerskare på enorm kort tid.


Det lyder voldsomt, men nedenstående stykker kunst, i form af digitale tokens der repræsenterer ejerskab over dem, er blevet solgt for to-cifrede millionbeløb.Sidstnævnte “billede” blev købt af en israelsk milliardær ved nævn Shalom Meckenzie for 73,5 mio. kr. på en Sotheby’s auktion i juni.


Vi mener at gennembrud på denne front er en naturlig følge af at digitale aktiver vinder mere indpas i kampen om kapital og opmærksomhed, og at dette vil komplementere kryptoaktiver såsom Ethereum der får et ekstra “efterspørgsels-boost”, da betaling sker i ether.


Det er en vild industri, hvor innovationen sker med raketfart, og den voldsomme interesse for disse digitale kunstværker er et af mange eksempler på dette.


David Marcus, der er Facebooks head of financial services, har også i august måned udtalt, at Facebook “helt bestemt overvejer” at inddrage NFT tokens i deres digitale wallet, Novi. Han mener at Facebook er i en god position til at undersøge at supportere NFT’er gennem deres digitale wallet, men at det stadig er for tidligt til at tale om specifikke planer.


PayPal udvider deres krypto services til Storbritannien

PayPal udvider deres krypto services til Storbritannien, hvilket tillader kunderne at købe, sælge og opbevare fire forskellige kryptoaktiver på deres platform. Lanceringen er den første ekspansion af deres krypto services udenfor USA, hvor Storbritannien er den første implementering, før de tager fat på resten af Europa.


Brugere kan altså handle bitcoin, ether, litecoin og bitcoin cash helt ned til 1 pund. PayPal tillader fortsat ikke deres brugere at trække deres kryptobeholdninger ud af platformen.


Coinbase tilføjer mere end 3,16 mia. kr. krypto til deres balance

Coinbase vil tilføje mere end $500 mio. (3,16 mia. kr.) til deres kryptobeholdninger, tweetede Brian Armstrong, deres medstifter og CEO, i midten af august måned. Armstrong skrev, at virksomheden havde fået godkendelse af bestyrelsen til at tilføje disser aktiver til deres balance, og ydermere at Coinbase vil investere 10% af al fremtidig profit i kryptoaktiver. Han uddybede nærmere, at han forventede at denne procentsats ville stige i fremtiden, i takt med at kryptoøkonomien modnes.


Wells Fargo lancerer passiv Bitcoin fond til velhavende investorer

Well Fargo har i august måned registreret en privat bitcoin fond hos de amerikanske myndigheder, hvilket gør dem til den seneste traditionelle bank til at tilbyde deres velhavende kunder en måde at få eksponering i kryptoindustrien.


Fonden rygtes at være passiv, og altså ikke en aktiv forvaltet fond, som ellers tidligere rygtet.


Substack implementerer Bitcoin via Lightning Network

Substack’s mere end 500.000 betalende abonnenter vil i fremtiden kunne betale med bitcoin igennem Lightning Network. Lightning Network er en “layer 2” implementering på Bitcoins inderste lag (selve protokollen), som muliggør mange flere transaktioner til minimale transaktionsomkostninger, hvorimod selve Bitcoin protokollens inderste lag ikke er skalerbart og er dyrt at bruge. Det er derfor meget positivt for industrien, jo mere innovation og adoption vi ser på “second layer” implementeringer såsom Lightning Network.


Annoncering blev lavet af OpenNode, der er en bitcoin betalingsvirksomheden, der har integreret dens API til at tillade både on-chain betalinger (layer 1) og lightning betalinger (layer 2) på Substack platformen.


Substack er en platform til at udsende og udvikle nyhedsbreve på en nem måde.

Comentários


bottom of page