top of page

Bitcoin

Bitcoin (BTC) er det første velfungerende forsøg på en digital valuta og som startede hele krypto-bevægelsen.

image.png
Hvad er Bitcoin (BTC)?

Bitcoin er det første velfungerende forsøg på en digital valuta og som startede hele krypto-bevægelsen. Bitcoin blev lavet i 2009 af en ukendt person eller gruppe under pseudonymet Satoshi Nakamoto. 


Bitcoin er unikt da den ikke afhænger af nogen regering eller centralbank eller deres valuta. Derudover er der ingen mellemled i handlerne, hvorfor Bob kan sende bitcoin til Alice uden at de kender hinanden, og uden brug af en bank. Enhver transaktion er registreret i et digitalt transaktionsregister (kendt som en blockchain) som tusindvis af mennesker og computere rundt omkring i verden har en kopi af. Alt data på denne blockchain er offentligt tilgængeligt og opbevares på mange forskellige computere. Bl.a. fordi der er så mange kopier der bliver vedligeholdt samtidig og uafhængigt af hinanden, så er transaktionerne på denne blockchain umulige at manipulere med.


Kryptoaktivet, som bruges på Bitcoin protokollen, er bitcoin, som forkortes og omtales BTC. Bitcoin skrives med stort B, når man taler om selve protokollen og blockchainen for Bitcoin, mens bitcoin (lille b) skrives når man taler om coinen bitcoin, altså kryptoaktivet.

bottom of page