top of page

Krypto ordbog

Lær alle de vigtigste blockchain og kryptovaluta termer her.

#

51% attack

Et 51% angreb er en situation, hvor mere end halvdelen af computerkraften, der supporterer en blockchain, er kontrolleret af en person eller en gruppe af personer med onde intentioner.

# - Ordbog
FixedLetters
A - Ordbog

A

Address

En adresse er en streng af tegn (både tal og bogstaver), der repræsenterer en wallet, der kan sende og modtage kryptoaktiver.

Airdrop

Et Airdrop er en form for markedsføringskampagne, hvor der distribueres kryptoaktiver til én eller flere wallets der typisk har interageret med projektet på den ene eller anden måde.

Altcoin

Eftersom at Bitcoin var det første kryptoaktiv, er ethvert andet kryptoaktiv en altcoin (alterantive coin)

Anti-hvidvask

Anti-hvidvask eller på engelsk, Anti-Money Laundering (AML), bruges ofte til at omtale et sæt af love, der skal forhindre hvidvask.

Arbitrage

Arbitrage er det at tjene penge ved at købe noget til en lav pris på et marked og sælge det på et andet marked umiddelbart efter (eller samtidig) til en højere pris.

ASIC

ASIC er en forkortelse for ”Application-Specific Integrated Circuit” og bruges til at beskrive de computere, som der fx mines bitcoin på.

ATH

En forkortelse for ”All Time High”, hvilket er defineret som den højeste værdi en investering eller et aktiv nogensinde har haft i dets historie.

ATL

En forkortelse for ”All Time Low”, hvilket er defineret som den laveste værdi en investering eller et aktiv nogensinde har haft i dets historie – modsat ATH (”All Time High”).

Atomic swap

Et atomic swap er udvekslingen af et kryptoaktiv for et andet, uden brug af en centraliseret institution som fx en handelsbørs.

AUM

AUM er en forkortelse for Assets Under Management, som på dansk oversættes til aktiver under forvaltning.

B -Ordbog

B

C

C - Ordbog

D

D - Ordbog

E

E - Ordbog

F

F - Ordbog

G

G - Ordbog

H

H - Ordbog

I

I - Ordbog

J

K

K - Ordbog

L

L - Ordbog

M

M - Ordbog

N

N - Ordbog

O

P

P - Ordbog
O - Ordbog

Q

R

R - Ordbog

S

S - Ordbog

T

T - Ordbog

U

V

W

W - Ordbog

X

Y

Z

Æ

Ø

Å

bottom of page