top of page

Ether

Ether (ETH) er kryptoaktivet, der er tilknyttet Ethereum protokollen.

image.png
Hvad er Ether (ETH)?

Ether er kryptoaktivet, der er tilknyttet Ethereum protokollen. Hvis du køber ETH tokens, er det altså ether du køber, og ether er samtidig det ”brændstof”, der skal bruges for at få ”hjulene til at køre rundt” i Ethereum maskinen. Du betaler en smule ether for hver transaktion (også kaldet gas). 


I september 2022 ændrede konsensusmekanismen for Ethereum fra Proof-of-Work til Proof-of-Stake. Forskellen på PoW og PoS ligger i måden hvorpå det bestemmes, hvem der får lov til at lave den næste ”block” med transaktioner til netværket. Ved PoW konkurrerer ”miners” om at løse et kryptografisk ”puslespil”, hvilket er en energikrævende proces. Ved PoS fungerer det mere som et lotteri, hvor man skal ”stake” 32 ether i en validator node, som derefter giver en muligheden for at blive tilfældigt udvalgt til at lave den næste ”block”. Jo mere man staker, jo større er sandsynligheden for at blive valgt. 


Ved begge mekanismer, vil den miner (i PoW termer) eller validator (i PoS termer), som vinder retten til at lave den næste block blive belønnet med en blanding af transaktionsomkostninger og dugfriske ether (ETH).bottom of page