top of page

Ethereum

Ethereum er en decentraliseret, open-source blockchain med verdens første smart contract funktionalitet. Ether er kryptoaktivet, som skal bruges for at interagere med Ethereum platformen, når man vil eksekvere en smart contract eller med andre ord lave en transaktion på platformen.

image.png
Hvad er Ethereum?

Ethereum er en decentraliseret, open-source blockchain med verdens første smart contract funktionalitet. Ether er kryptoaktivet, som bruges på Ethereum platformen, når man vil eksekvere en smart contract eller med andre ord lave en transaktion på platformen.


Ethereum blev skabt i 2013 af programmør og tidligere Bitcoin-entusiast, Vitalik Buterin, som ønskede at forbedre nogle af de mangler han så ved Bitcoin. Ethereum er bygget som en "Turing complete" virtuel computer, dvs. den har ingen grænser for, hvad den kan beregne. Computeren giver programmører og udviklere uendelig fleksibilitet i, hvad de kan bygge på platformen. Ethereum fungerer altså som en decentraliseret app-store, som udviklere kan bruge til at uploade softwareapplikationer på, drevet af en smart contract, som enhver person med kompatibel software kan få adgang til.


I dag er Ethereum det næststørste kryptoaktiv målt på markedsværdien for dets token, ether, med en markedsværdi på $230 milliarder pr. 12. august 2022, omkring 20% af det samlede kryptomarked. Derudover er Ethereum også det aktiv der stakes mest, med hvad der svarer til $25 milliarder staked i august 2022, næsten det dobbelte af Solana med $15 milliarder staked.

bottom of page