top of page

Proof of work

Proof of work (PoW) er en konsensus mekanisme, som bruges til at validere og oprette nye blokke i en blockchain. Ved proof of work skal man løse et svært kryptografisk ”puslespil”, som kræver meget computerkraft. Det er heraf, at det har fået navnet, nemlig at man skal bevise, at man har udført en meget svær og tung opgave (proof of work).

Proof of work
Hvad er proof of work (PoW)?

Proof of work (PoW) er en anden form for konsensus mekanisme, som ligeledes bruges til at validere og oprette nye blokke i en blockchain. Ved proof of work skal man løse et svært kryptografisk ”puslespil”, som kræver meget computerkraft. Det er heraf, at det har fået navnet, nemlig at man skal bevise, at man har udført en meget svær og tung opgave (proof of work).


Belønningen for at være den første miner til at løse puslespillet er en block reward, som både består af dugfriske bitcoin (subsidy), men også transaktions fees. Du kan læse nærmere om proof-of-work i vores artikel omkring Bitcoins miljøaftryk, hvor vi går i dybden med dette i første afsnit. Du kan læse artiklen her.

bottom of page