top of page

Kryptoaktiver

Kryptoaktiver er en betegnelse for aktiver, der benytter sig af kryptografi til at opretholde ejendomsretten, dette dækker over coins, tokens og NFTs.

Kryptoaktiver
Hvad er kryptoaktiver?

Kryptoaktiver er en betegnelse for aktiver, der benytter sig af kryptografi til at opretholde ejendomsretten, dette dækker over coins, tokens og NFTer.


Fælles for alle kryptoaktiver er at de bygger på en blockchain teknologi, som er en form for transaktionsregister, der holder styr på hvem der ejer hvad. Det er netop brugen af blockchainteknologien der gør det muligt at have digitale penge (aktiver), da teknologien forhindrer at man kan kopiere sine penge og bruge dem to gange. Når først at man har brugt pengene én gang, er ens transaktion registeret i blockchainnetværket, og derfor, hvis man forsøger at bruge dem igen, vil ens transaktion blive afvist – da pengene jo allerede er brugt én gang tidligere og nu tilhører en anden person.


Der findes mere end 13.000 forskellige kryptoaktiver, men nogen af de mest kendte er bitcoin (BTC) og ether (ETH), som kommer fra henholdsvis Bitcoin og Ethererum protokollerne. En komplet liste over alle kryptoaktiver kan findes på hjemmesiden https://www.coingecko.com/.

bottom of page