top of page

Wall Street investerer massivt i kryptoindustrien

Opdateret: 4. jul. 2022


Venture capital selskaber og Wall Street investerer massivt i kryptoindustrien

Det ligner, at VC selskaber og Wall Street er overbeviste om at kryptoindustrien kommer til at blive meget stor. Der har været en lang række interessante annonceringer på det seneste, som understreger de tunge investeringer der i øjeblikket laves i industrien. Her er nogle eksempler:


1. FTX har rejst $900 mio. til en $18 mia. værdiansættelse.

2. Open Sea har rejst $100 mio. til en $1,5 mia. værdiansættelse.

3. Chainalysis har rejst $100 mio. i deres Serie E runde til en værdiansættelse på $4,2 mia.


Sidstnævnte har i øvrigt kontorer i Danmark hvor medstifter og CEO, Michael Grønager, er dansk.


Investorerne tæller nogle meget prominente navne, herunder:

- Andreeseen Horowitz (a16z)

- Paradigm

- Softbank

- Sequoia Capital

- Third Point

- Paul Tudor Jones

- Accel

- Blackstone

- og mange flere..


Det er altså flere af verdens bedste investorer der investerer massivt i en industri der var fuldstændig ignoreret for blot 5 år siden. Man kan ikke længere benægte, at denne industri har et kæmpe potentiale. Når virksomheder rejser kapital til værdiansættelser på milliarder af dollars, så signalerer det en tro fra investorerne på, at de ser muligheder som kan producere virksomheder der er mere værd end 10 eller 100 milliarder af dollars.


Lad os se på FTX som eksempel. De er hurtigt blevet en af verdens største krypto handelsbørser. Stifter og CEO Sam Bankmann-Fried er kun 29 år gammel og skønnes allerede at have en personlig formue på mere end $8 mia. Når Wall Street investerer $900 mio. til en $18 mia. værdiansættelse, så må de tro at virksomheden vil være mindst $100 mia. værd i fremtiden. Det meget optimistiske scenarie for FTX vil nok være $500 mia - $1.000 mia.


Tiden vil vise om investorerne har ret, men det er selskaber der specialiserer sig i at være fremsynede. Det er alt andet lige vigtig information i vores allokeringer, at verdens største investorer også investerer i industrien.


For GL21 er det yderst positivt, at FTX har rejst så mange penge, da det er vores primære handelsbørs, og det kun betyder de fortsætter med at udvikle deres produkter og platform, som vi er glade brugere af.


Derudover er FTX i gang med at dedikeret branding- og markedsføringsstrategi, bl.a. med sponsorater for Major League Baseball (MLB) i USA, hjemmebanen for Miami Heat (altså basket), TSM Esport, Formel 1 mv.


De har også re-brandet Blockfolio, den største crypto-tracker app, til nu at hedde FTX, efter de købte appen i 2020. Kort sagt, er der altså gang i en dedikeret og velovervejet branding indsats fra FTX - og hver gang de markedsfører sig legitimiserer de- og bringer krypto til mainstream, mens de afmystificerer industrien. Som investorer i de underliggende aktiver FTX sælger er dette en meget positiv udvikling.


Elon Musk afslører at Tesla, SpaceX og han selv ejer Bitcoin

Der var et meget interessant live-stream med medstifter og CEO af ARK Invest, Cathie Woods, Stifter og CEO af Twitter og Square, Jack Dorsey, og CEO af Tesla og SpaceX, Elon Musk, d. 21. juni.


Live streamet hed “The ₿ Word” og kom omkring mange interessante emner, hvor noget af det vigtigste at fremhæve nok er, at Elon Musk håber og tror på Bitcoin. Han og Tesla vil arbejde hen imod igen at tage imod betalinger i Bitcoin, og han ser en stigende grad af mining der skabes fra vedvarende/grøn/overskydende energi (undersøgelser viser at 59% af Bitcoin mining er grøn - læs mere i vores artikel her). Dette er en vigtig nyhed for markedet, da det havde en stor effekt da Tesla pludselig ikke tog imod betalinger i Bitcoin mere, og der derudover var frygt for, at de ville sælge den store beholdning de havde købt.


Det blev også afkræftet. Tværtimod indikerede Elon, at de negative renter i Europa var helt ude af proportioner, og han langt hellere ville investere alle de penge i Bitcoin. Han forklarede også at han både privat ejer Bitcoin, at SpaceX ejer Bitcoin og at Tesla naturligvis fortsat ejer Bitcoin. Han sad ydermere i en t-shirt der visualiserede at Bitcoin er det næste skridt i udviklingen af penge, hvilket går i tråd med vores tese.


Du kan se hele live-streamet på følgende link, hvilket varmt kan anbefales hvis det har interesse. Cathie Woods er altid en inspiration at lytte til - hendes makroøkonomisk indsigt i teknologiske udviklinger er intet mindre end fremragende. Derudover kommer hun efter 38 minutter ind på Bitcoins indflydelse på ESG (Environmental, Social and Governance). Det er en vigtig, og ofte overset diskussion, hvor kritikere typisk peger på, at Bitcoin arbejder mod ESG. Cathie argumenterer for det stik modsatte. Varigheden er en time.


Amerikanske banker åbner op for Bitcoin handel

Flere amerikanske banker har i juli måned åbnet op for Bitcoin handel, herunder Bank of America og JPMorgan. JPMorgans $630 mia. “wealth management division” kan nu acceptere ordrer for deres klienter til hhv. at købe og sælge fem krypto produkter.


De amerikanske banker er efterhånden ved at få øjnene op for, at de ikke længere kan ignorere kryptoindustrien, og er nødt til at imødekomme kundernes efterspørgsler. At JPMorgan blev en af de første er dog lidt bemærkelsesværdigt, da deres CEO Jamie Dimon har været meget vokal i medierne om hans kritik af Bitcoin, at det er svindel, og at han vil fyre enhver ansat der rører ved det.


Det er i vores optik et spørgsmål om tid før de danske banker følger trop, da narrativet i Danmark pt. minder meget om USA for 2 år siden.


Den Amerikanske Centralbanks formand erkender højere inflation end forventet

The Fed’s (The Federal Reserve) formand Jerome Powell anerkendte i et interview onsdag d. 28. juli, at inflation er steget meget hurtigere i år end han og andre kolleger forudsagde. Inflationen er, i følge Fed’s foretrukne PCE parameter, steget til sit højeste i 13 år på 3,9% - altså næsten det dobbelte af deres 2% mål.


Powell anerkendte også, at inflationen “kan ende med at være højere og mere vedvarende end forventet”. Fra vores stol er dette ikke nogen overraskelse, og vi er også af den overbevisning at den reelle inflation er meget højere end 4%, givet prisstigningerne på diverse aktiver. Centralbankerne har printet historisk mange penge de seneste 18 måneder, og det kommer der naturligvis en konsekvens af. Det sagde vi da de begyndte, og det siger vi fortsat. Nu anerkender de så selv, at konsekvensen er alvorligere end de havde troet.


Powell mener at inflationen vil forblive høj på den korte bane, men vil aftage på den “medium” bane, hvad end det så dækker over. Han fortalte også samtidig, at de fortsætter med deres massive quantitative easing (QE) programmer (den moderne måde at printe penge på), for at holde renten lav. Det pudsige er, at denne udtalelse kommer mindre end en uge efter Biden (USA’s præsident) var på nationalt TV og sige, at han og hans eksperter forventede deflation (altså det modsatte af inflation). Som altid skal man holde øje med hvad de gør og ikke hvad de siger, og handlingerne taler for fortsat høj, vedholdende inflation.


Alt ovenstående er et kort resumé af udtalelserne, som er fortsat brænde på Bitcoin bålet, og på andre kryptoaktiver med en knap mængde, som vi i Fonden er eksponeret i. Derudover er det også positivt ejendomspriserne, som sandsynligvis ikke aftager i pris foreløbigt, når vi fortsat skyder et hidtil uset mængde penge i samfundene.

Commentaires


bottom of page