top of page

WhatsApp vil implementere krypto betalinger

Opdateret: 4. jul. 2022

WhatsApp vil implementere krypto betalinger

WhatsApp har lanceret et ny pilotprojekt som lader et begrænset antal mennesker i USA sende og modtage penge direkte i deres chat ved brug af kryptovaluta. Funktionen er drevet af Novi, der er Meta’s digitale wallet, som også lancerede deres pilot for 2 måneder siden. Meta er det nye moderselskab for koncernen der ejer Facebook, Instagram, WhatsApp, Novi osv. Betalingerne foretages ved brug af Pax Dollars (USDP), hvilket er en stablecoin der er fastkursbundet til dollaren.

I følge Novi’s hjemmeside, så vil betalingsfunktionen fungere ligesom en hvilken som helst anden funktion i WhatsApp, som kan tilgås via det lille + ikon (i iOS), hvorefter man trykker på “Betalinger” fra en menu der kommer frem. Novi’s hjemmeside beskriver at der ikke er nogle omkostninger forbundet med at sende eller modtage penge, samtidig med der ingen begrænsninger er på hvor tit man kan sende penge, og ingen omkostninger for at have en balance liggende på sin Novi konto. Man kan også trække penge direkte fra Novi kontoen til sin bankkonto. Betalinger håndteres øjeblikkeligt.

Dette er en kæmpe nyhed, da WhatsApp pr. oktober 2021 rapporterede mere end 2 milliarder brugere. Vi er stadig i de indledende stadier af denne implementering, men når først den rulles ud globalt, kan det være en af de største kanaler for nye brugere til hele krypto universet, og igen er det endnu en måde at legitimisere industrien og teknologien på.

Novi’s tilgang har før været at folk skulle downloade en Novi wallet app. Ved at implementere det direkte i WhatsApp springer de denne indgangsbarriere over. Vores tese er, at det på sigt vil være muligt at betale med krypto direkte over Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp mv.

Novi’s eget stablecoin projekt, diem, må forventes at være en del af denne langsigtede strategi.

Krypto handelsbørsen BitMart er hacket med tab for mere end 1,2 mia. kr.

Krypto handelsbørsen BitMart blev i starten af december hacket for $196 mio. (1,286 mia. kr.). PeckShield, der er et sikkerheds analyse firma, estimerer at tabene er fordelt som $100 mio. i diverse kryptoaktiver på Ethereum blockchainen og $96 mio. på Binance Smart Chainen. Hackeren har fået kryptoaktiverne trukket ud fra BitMart, for derefter at benytte sig af 1inch til at veksle de forskellige tokens til Ether. Herfra blev disse Ether lagt ind i en privacy mixer kendt som Tornado Cash, hvilket gør pengene sværere at spore.

BitMart har udtalt at de vil bruge deres egne penge til at kompensere alle ofrene for hacket, hvilket heldigvis har været tendensen i de seneste års hackerangreb på handelsbørser; at de erstatter alt det tabte. Altså er det ikke brugerne der betaler for det, men virksomheden selv.

Borderless Capital lancerer 3,28 mia. kr. fond

Borderless Capital har lanceret en $500 mio. (3,28 mia. kr.) fond som udelukkende skal investere i projekter bygget på Algorand blockchain netværket. Det vil være en lang række DeFi (decentraliseret finans) og NFT (non-fungible tokens, hvor de hyppigste use-cases i dag er digitale kunstværker), som der skal investeres i. Mere konkret skriver virksomheden selv, at det er DeFi økosystemet på Algorand der skal investeres i, herunder liquidity mining, udlån, indlån og yield farming.

Fonden hedder ALGO Fund II og er altså et udtryk for, at det er den anden fond med fokus udelukkende på Algorand, hvor Fund I blev lanceret i 2019 med $200 mio. (1,3 mia. kr.)

ALGO Fund I har allerede investeret i mere end 100 virksomheder over de seneste 30 måneder, herunder Tinymand, Yieldly.Finance, Reach, Opulous og Flare Network.

Denne lancering er endnu et eksempel på hvor meget kapital der allokeres til kryptoindustrien.


Nike opkøber NFT startup RTFKT

Nike har i december taget et skridt ind i ‘metaverse’, med opkøbet af RTFKT, som er en NFT samlerobjekt- og mode startup virksomhed. Et af RTFKT’s største produkter er en hybrid NFT/fysisk sko samling, inspireret af den famøse og mest populære CryptoPunks NFT samling. Projektet tiltrak overskrifter tilbage i marts, da de i samarbejde med NFT kunstneren FEWOCiOUS solgte for $3,1 mio. (20,34 mio. kr.) i metaverse sko.

Nikes præsident John Donahoe skriver følgende i en blog om opkøbet:

“Dette opkøb er endnu et skridt der accelerer Nike’s digitale transformation og tillader os at servicere atleter og skabere på skæringspunktet mellem sport, kreativitet, gamling og kultur. Vi opkøber et meget talentfuld hold af skabere, med et autentisk og sammenhængende brand. Vores plan er at investere i RTFKT brandet og servicere og værste deres innovative og kreative fællesskab og udvide Nike’s digitale fodaftryk og muligheder.”

Der foreligger ikke nærmere oplysninger omkring detaljerne i opkøbet på nuværende tidspunkt.


MicroStrategy har købt yderligere 1.914 bitcoins for 618 mio. kr.

MicroStrategy fortsætter deres historisk store investering i bitcoin, hvor de senest den 30. december har annonceret at de har købt yderligere 1.914 bitcoins for $94,2 mio. (618 mio. kr.) i kontanter til en gennemsnitlig pris på $49.229.

Per den 29. december har de nu 124.391 bitcoins på balancen, som er købt for $3,75 mia. (24,6 mia. kr.) til en gennemsnitlig pris på $30.159.


bottom of page